Naslovnica
     


Uvodna riječ

Naš zbor utemeljen je 1945. godine. Do sada je imao pored nekoliko kratkotrajnih rješenja i dva dugotrajna stambena rješenja. Sjedište zbora dugi niz godina bilo je u Kuli nad Kamenitim vratima koju je 1938. godine preuredio za potrebe i kao sjedište Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja" poznati zagrebački arhitekt Juraj Denzler. Nažalost kako je Družba ukinuta nakon II. svjetkog rata, taj prostor dodijeljen je upravo ovom Zboru. Tako je naša adresa dugo bila Kamenita 2, Zagreb. Dolaskom demokracije i osamostaljenjem naše domovine Hrvatske mnoge starodrevne i hvalevrijede organizacije i društva su se počela buditi i ponovno obnavljati kao feniksi. Tako je bilo i s Družbom "Braća Hrvatskoga Zmaja" kojoj je u posjed vraćena 1991. godine i Kula nad Kamenitim vratima. Mi smo tada dobili novu adresu, nove prostorije u Jurišićevoj 7 gdje smo i danas.

U 21. stoljeću, a više od 60 godina nakon osnutka ovoga Zbora evo mi otvaramo službene web stranice našega Zbora (iako ne i po prvi put). Tako pored adrese, naše zborske kuće u Jurišićevoj 7, sada imamo i novu adresu, a to je naša adresa u čitavom svijetu, u čitavom svemiru dokud sežu internetski valovi, otvaramo našu novu virtualnu kuću, dom glazbe, dom prijateljstva, dom kulture, dom zajedničkog pjevanja.

Stoga, nadamo se da će i ovaj suvremeni medij, dospjeti i do Vas i da ćete bolje i kvalitetnije moći upoznati ne samo povijest, sadašanjost kao i buduće planove našega Zbora, već ćete se moći i upoznati s djelima našega utemeljitelja i dugogodišnjeg dirigenta maestra Emuila Cossetta, kao i s glazbenom manifestacijom "Glazbeni Memorijal Emil Cossetto", a čiji je utemeljitelj i pokretač naš sadašnji dirigent maestro Josip degl' Ivellio. S vremenom planiramo i čitav naš prebogati notni arhiv staviti na raspolaganje upravo ovim putem svakome tko je zainteresiran za razmjenu nota ili traga za nekim notnim materijalom koji mi posjedujemo, dakle kao pravu buduću "burzu nota".

Hvala Vam na Vašoj posjeti, za sva Vaša pitanja, interese ili informacije o namana raspolaganju Vam je e mail 'info@mpz-ecossetto.hr'. Pozdravljamo Vas s našim pozdravom VIVA LA MUSICA – NEKA ŽIVI GLAZBA ! 
Notni arhiv
ULAZ U ARHIV
Zadovoljstvo nam je obavjestiti Vas kako smo započeli postavljati naš notni arhiv 'Online'. Nadamo se uzajamnoj suradnji u razmjeni notnog materijala, kako pismenim, tako i elektronskim putem.
 

Stručna kritika

Klikni za stručnu kritiku...
 

Poziv za nove članove

Svima zaintersiranima za zborsko pjevanje upućujemo ovim putem srdačan poziv na glazbeno druženje u našem Zboru. Naše probe su redovito utorkom i petkom od 19:30 do 21:30, a po potrebi i srijedom u isto vrijeme. Pozivamo sve zaintersirane da se priključe radu našega Zbora, a to mogu učiniti dolaskom 15 minuta prije početka probe u neke od navedenih dana i termina. Potrebna Vam je jaka volja, sluh i upornost. Nemojte se bojati doći ako do sada niste pjevali ili ništa neznate o zborskom pjevanju, pa upravo je ovo pravo mjesto da o tome puno, puno naučite.
Radost i ljepota zajedničkog pjevanja, kada svi individuani glasovi nestanu, i stope se u jedan veličnstven zvuk ljudskog glasa, to je iskustvo koje dira u srce i dušu svakoga pjevača ili pjevačice. Uostalom, glazba i njezino izvođenje je i muzikoterapija, odvojiti nekoliko sato tjedno za sebe, kroz glazbu, kroz muzikoterapiju, kroz nastupe, koncerte i turneje kao vrhunac našega zajedničkoga truda i rada, svakome je dobrodošlo u ovom otuđeom i brzom svijetu i društvu u kojem živimo.

Zato, DOBRODOŠLI u Jurišićevu 7.

I nebojte se stroge audicije – to je samo glazbeni razgovor između kandidata i dirigenta.

Bez straha – pjevanje nije strah, već VELIKA RADOST !

YouTube.com
Za pokretanje filma kilnite na play gumb, a za odlazak na
MPZEmilCossetto YouTube.com Profile / Chanell kliknite na
YouTube.com ikonu.